Ananaskaka

En perfekt kaka till kaffet:

Sockerkaksbotten:
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl kallt vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

3 dl krossad ananas

Glasyr:
4 msk smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl kokosflingor
4 tsk vanlijsocker

Vispa ägg och socker.
Rör ner vatten, mjöl och bakpulver.
Smörj och "bröa" en långpanna.
Grädda i 200 grader i 20 minuter.

Blanda allt till glasyren (inte ananas) i en kastrull. Låt sjuda en kort stund. Det får inte koka!
Häll av ananasspadet.

När kakan har svalnat och välts upp: lägg på krossad ananas och bred ut glasyren.
Grädda i 200 grader tills kakan har fått aptitlig färg (5-10 minuter).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0