Ananaskaka
En perfekt kaka till kaffet:
Sockerkaksbotten:
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl kallt vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 dl krossad ananas
Glasyr:
4 msk smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl kokosflingor
4 tsk vanlijsocker
Vispa ägg och socker.
Rör ner vatten, mjöl och bakpulver.
Smörj och "bröa" en långpanna.
Grädda i 200 grader i 20 minuter.
Blanda allt till glasyren (inte ananas) i en kastrull. Låt sjuda en kort stund. Det får inte koka!
Häll av ananasspadet.
När kakan har svalnat och välts upp: lägg på krossad ananas och bred ut glasyren.
Grädda i 200 grader tills kakan har fått aptitlig färg (5-10 minuter).
Sockerkaksbotten:
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl kallt vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 dl krossad ananas
Glasyr:
4 msk smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl kokosflingor
4 tsk vanlijsocker
Vispa ägg och socker.
Rör ner vatten, mjöl och bakpulver.
Smörj och "bröa" en långpanna.
Grädda i 200 grader i 20 minuter.
Blanda allt till glasyren (inte ananas) i en kastrull. Låt sjuda en kort stund. Det får inte koka!
Häll av ananasspadet.
När kakan har svalnat och välts upp: lägg på krossad ananas och bred ut glasyren.
Grädda i 200 grader tills kakan har fått aptitlig färg (5-10 minuter).
Kommentarer
Trackback