Rabarbermarmelad
Ytterligare ett bra sätt att ta tillvara på rabarber utan att det blir så fasligt onyttigt eller proppfullt i frysen!
En STOR sats (10 mindre burkar)
1,7 kg hackad rabarber
2 ekologiska citroner
8 cm färsk ingefära
15 dl socker
Tvätta och skär citronerna i tunna skivor. Skala och finhacka (pyttesmå tärningar) ingefäran. Varva rabarber, socker, citronskivor och ingefära i en gryta. Låt stå över natten.
Hetta långsamt upp grytan och låt innehållet småkoka tills rabarbern mosat sig. Öka värmen och koka i ca 40 minuter till. Det ska bli riktigt klibbigt och lite transparent till utseendet. Rör om då och då annars bränner det fast i botten. Skumma så ofta du kan.
Häll upp på rena och ugnsvarma burkar. Ställ dem upp-och-ner tills marmeladen har svalnat.

Kommentarer
Trackback