Pannacotta utan gelatin
Mycket enkel och mycket god dessert!
4 små (=lagom) portioner
1 dl gelésocker (inte syltsocker eller vanligt socker)
4 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsocker
2 dl bär
1 msk socker (mängden beror på vad det är för bär)
1 gnutta vaniljfrön eller motsvarande
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp gelésocker med hälften av grädden samt vaniljfrön och vaniljstång. Låt koka 1/2 minut. Ta av kastrullen från plattan och rör ner resten av grädden. Häll upp i 4 portionsformar och ställ i kylen några timmar innan servering.
Blanda bären med socker och vanilj. Lägg på toppen innan servering.
4 små (=lagom) portioner
1 dl gelésocker (inte syltsocker eller vanligt socker)
4 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsocker
2 dl bär
1 msk socker (mängden beror på vad det är för bär)
1 gnutta vaniljfrön eller motsvarande
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp gelésocker med hälften av grädden samt vaniljfrön och vaniljstång. Låt koka 1/2 minut. Ta av kastrullen från plattan och rör ner resten av grädden. Häll upp i 4 portionsformar och ställ i kylen några timmar innan servering.
Blanda bären med socker och vanilj. Lägg på toppen innan servering.
Lördagsdessert med getingedalshallon
Naturliga alternativ utan syntetiska ingredienser
This is gelésocker!
Kommentarer
Postat av: Heidi
Mm... fantastiskt gott, men godast i dina egna tillverkade skålar.
Kram
Postat av: Linda
Ooooooooo hello there gorgeous...
Trackback