Creme Ninon med getost
En extremt god, snygg och lättlagad soppa. Helt klart en festsoppa!
4 portioner
1 gul lök
7 dl vatten
2 buljongtärningar eller motsvarande mängd pulver
500 g frysta gröna ärtor
2 dl grädde (creme fraiche funkar också)
salt och peppar
1 dl torrt mousserande vin (vitt vin och lite bubbelvatten funkar skapligt också)
getost (chevre för den som gillar det, getost i fetaform för den som inte är chevreälskare)
färsk mynta (torkad går i nödfall)
Skala och hacka lök. Koka upp vatten med buljong och lägg i ärtor och lök. Koka under lock i 5 minuter. Mixa soppan slät ihop med grädden. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Häll i vinet precis innan servering. Toppa med smulad ost och mynta.


Foto: Paddal Photo Corp.
4 portioner
1 gul lök
7 dl vatten
2 buljongtärningar eller motsvarande mängd pulver
500 g frysta gröna ärtor
2 dl grädde (creme fraiche funkar också)
salt och peppar
1 dl torrt mousserande vin (vitt vin och lite bubbelvatten funkar skapligt också)
getost (chevre för den som gillar det, getost i fetaform för den som inte är chevreälskare)
färsk mynta (torkad går i nödfall)
Skala och hacka lök. Koka upp vatten med buljong och lägg i ärtor och lök. Koka under lock i 5 minuter. Mixa soppan slät ihop med grädden. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Häll i vinet precis innan servering. Toppa med smulad ost och mynta.


Foto: Paddal Photo Corp.
Kommentarer
Postat av: Thomas
Är det en nyårsfestsmiddagskandidatsoppa?
Trackback