Tomatsallad med pistou
4 portioner
Ca 4-5 tomater eller motsvarande mängd körsbärstomater eller varför inte en blandning?
1 liten rödlök, fint hackad
1/2-1 dl god olja
40 g spenat
20 g färsk basilika
1 vitlöksklyfta
balsamvinäger
flingsalt och kvarnpeppar
Pistou:
I en mixer: En tomat, lite olja, spenat, vitlök, basilika. Mixa och tillsätt olja i tunn stråle till önskad konsistens. Smaka av med peppar och salt.
Hacka tomater till aptitlig form och storlek. Bred pistoun på tallrik och arrangera tomater och lök över. Snitsa till det med lite flingsalt, kvarnpeppar, olivolja och balsamvinäger.
Ca 4-5 tomater eller motsvarande mängd körsbärstomater eller varför inte en blandning?
1 liten rödlök, fint hackad
1/2-1 dl god olja
40 g spenat
20 g färsk basilika
1 vitlöksklyfta
balsamvinäger
flingsalt och kvarnpeppar
Pistou:
I en mixer: En tomat, lite olja, spenat, vitlök, basilika. Mixa och tillsätt olja i tunn stråle till önskad konsistens. Smaka av med peppar och salt.
Hacka tomater till aptitlig form och storlek. Bred pistoun på tallrik och arrangera tomater och lök över. Snitsa till det med lite flingsalt, kvarnpeppar, olivolja och balsamvinäger.
Kommentarer
Trackback