Middag med grekisk touch
Mat som lagar sig själv i ugnen och smakar underbart. We like!
4 portioner
1 gul lök
2 burkar konserverade körsbärstomater
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor, pressade
2 burkar stora vita bönor
200 g färska champinjoner
Ca 15 svarta oliver
Ett paket fetaost
Salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken.
Blanda lök, tomater, olivolja, socker, vitlök, salt och peppar i en bunke. Mosa eventuellt tomaterna lite.
Skär champinjoner i grova bitar. Skölj bönorna.
Lägg bönor och svamp i en oljad ugnssäker form. Häll över tomatsåsen.
Tillaga i ugnen ca 1 timme. När några minuter återstår: Smula över fetan.
Servera till matvete, couscous, bulgur eller något sådant.
4 portioner
1 gul lök
2 burkar konserverade körsbärstomater
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor, pressade
2 burkar stora vita bönor
200 g färska champinjoner
Ca 15 svarta oliver
Ett paket fetaost
Salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken.
Blanda lök, tomater, olivolja, socker, vitlök, salt och peppar i en bunke. Mosa eventuellt tomaterna lite.
Skär champinjoner i grova bitar. Skölj bönorna.
Lägg bönor och svamp i en oljad ugnssäker form. Häll över tomatsåsen.
Tillaga i ugnen ca 1 timme. När några minuter återstår: Smula över fetan.
Servera till matvete, couscous, bulgur eller något sådant.
Kommentarer
Trackback