Knådfria havrebullar
4 dl havregryn
1 dl kruskakli
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
8 dl vatten och/eller mjölk
En rejäl sked honung eller sirap (socker, sylt eller något annat sött)
3 tsk salt
50 gram jäst
6-8 dl vetemjöl/dinkelsikt
Blanda havregryn, kruskakli, linfrön och pumpafrön i en bunke. Koka upp vätskan och häll den över grynblandningen, rör om då och då och låt svalna till 37 grader.
Blanda ner salt och honung. Rör ut jästen i lite vatten, blanda ner den och rör om.
Tillsätt sedan mjöl tills degen har en bra konsistens. Den skall inte vara för fast eftersom brödet skall klickas ut.
Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ut degen på teflonduksklädda plåtar, strö lite havregryn över och låt jäsa i 20-30 min.
Grädda bullarna i ca 15 minuter och låt sedan svalna på galler.
1 dl kruskakli
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
8 dl vatten och/eller mjölk
En rejäl sked honung eller sirap (socker, sylt eller något annat sött)
3 tsk salt
50 gram jäst
6-8 dl vetemjöl/dinkelsikt
Blanda havregryn, kruskakli, linfrön och pumpafrön i en bunke. Koka upp vätskan och häll den över grynblandningen, rör om då och då och låt svalna till 37 grader.
Blanda ner salt och honung. Rör ut jästen i lite vatten, blanda ner den och rör om.
Tillsätt sedan mjöl tills degen har en bra konsistens. Den skall inte vara för fast eftersom brödet skall klickas ut.
Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ut degen på teflonduksklädda plåtar, strö lite havregryn över och låt jäsa i 20-30 min.
Grädda bullarna i ca 15 minuter och låt sedan svalna på galler.
Kommentarer
Trackback