Melanzane alla parmigiana
Aubergine är svårt men i den här rätten blir den smarrig. Fast jag undrar verkligen varför mozarella över huvud taget finns? Jag köpte till och med buffelmozarella den här gången - den lär ju vara något alldeles extra - men den smakade ingenting den heller. Det blir trådigt och lite segt, det är allt. Kan alltså uteslutas enligt mig. Byt ut den mot en svensk lagrad präst eller något annat med krut i.
3 medelstora auberginer
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl riven parmesanost
125 g mozarella i små bitar
olivolja
salt
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt
socker
färsk basilika
parmesanost till servering
3 medelstora auberginer
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl riven parmesanost
125 g mozarella i små bitar
olivolja
salt
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt
socker
färsk basilika
parmesanost till servering
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala auberginer och skär i 0,5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter så att den bittra saften rinner ut. Torka av dem lite lätt med hushållspapper.
- Värm olivolja till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter. Smaka av.
- Vispa hastigt äggen i en stor djup tallrik och häll upp mjölet i en annan.
- Vänd auberginskivorna i äggen och sedan i mjölet.
- Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och ugnsstek i 10 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
- Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
- Gratinera i ugn ca 15 minuter.
- Strö över parmesan och servera.
Kommentarer
Postat av: Thomas
Haha! Håller helt med om din mozzarellaspaning. Brukar också ondgöra mig över o
stens (även den dyra buffelmozzarellans) menlöshet. Den är snygg. That's it.
Trackback