Grillad polenta
Ett alternativ till potatis! Eller som tilltugg till allt annat på grillen. Schysst för glutenintoleranta. Kan med fördel kryddas ytterligare med vitlök, örter och annat spännande men om man vill ha en hyfsat neutral smak för att framhäva andra smaker i måltiden så räcker det med nedanstående ingredienser.
1 l vatten
2 msk buljong (en tärning)
2,5 dl polentagryn
1 dl riven parmesanost
Koka upp vattnet med buljongen. Häll i grynen och rör till en slät gröt. Sänk värmen och småkoka under omrörning i 7 minuter. Rör ner osten och bred ut polentan på ett bakplåtspapper i en form. Låt stelna i kylen och skär i bitar. Grilla bitarna.
1 l vatten
2 msk buljong (en tärning)
2,5 dl polentagryn
1 dl riven parmesanost
Koka upp vattnet med buljongen. Häll i grynen och rör till en slät gröt. Sänk värmen och småkoka under omrörning i 7 minuter. Rör ner osten och bred ut polentan på ett bakplåtspapper i en form. Låt stelna i kylen och skär i bitar. Grilla bitarna.
Kommentarer
Trackback