Wagamamanudlar
Det finns en japansk restaurang i London som serverar allt annat än sushi. Jag har aldrig varit i Japan så jag vet inte om det smakar japanskt men jag vet att det smakar gott om denna rätt. Wagamama är för övrigt väl värt ett besök om man åker till London. Bra mat och annorlunda restaurangmiljö.
4 portioner
1 stor förpackning äggnudlar eller 3-4 mindre paket (Nu finns det ju fullkornsnudlar också!)
250 g färsk broccoli
1 röd paprika
2 rödlökar
1 purjolök
1 kruka färsk koriander
Olivolja
Sås:
2 msk jordnötssmör
2 tsk curry
2 tsk sesamolja
Saft från en halv citron
2 dl hett vatten (kokvatten från nudlarna)
2 hackade/pressade vitlöksklyftor
2 msk soja
2 msk riven färsk ingefära
Skär alla grönsaker i strimlor eller små munsbitar.
Koka nudlarna mjuka. Låt dem rinna av men spara kokvattnet.
Rör ut jordnötssmöret i det heta vattnet och blanda i övriga ingredienser till såsen.
Snabbstek/Snabbwoka alla grönsaker i lite olja. Rör ner nudlar och jordnötssås. Låt allt bli genomvarmt.
Smaka av med salt, peppar, mer soja och/eller sesamolja.

Wagamamanudlar
4 portioner
1 stor förpackning äggnudlar eller 3-4 mindre paket (Nu finns det ju fullkornsnudlar också!)
250 g färsk broccoli
1 röd paprika
2 rödlökar
1 purjolök
1 kruka färsk koriander
Olivolja
Sås:
2 msk jordnötssmör
2 tsk curry
2 tsk sesamolja
Saft från en halv citron
2 dl hett vatten (kokvatten från nudlarna)
2 hackade/pressade vitlöksklyftor
2 msk soja
2 msk riven färsk ingefära
Skär alla grönsaker i strimlor eller små munsbitar.
Koka nudlarna mjuka. Låt dem rinna av men spara kokvattnet.
Rör ut jordnötssmöret i det heta vattnet och blanda i övriga ingredienser till såsen.
Snabbstek/Snabbwoka alla grönsaker i lite olja. Rör ner nudlar och jordnötssås. Låt allt bli genomvarmt.
Smaka av med salt, peppar, mer soja och/eller sesamolja.

Wagamamanudlar
Kommentarer
Trackback