Malaysisk wok
Asiatiskt men med lite annan touch. Som variation på det indiska, thailändska och kinesiska. Äts helst med råris så börja med att sätta på det eftersom det tar lång tid att koka.
4-6 portioner
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gurka
1 burk konserverade böngroddar (385 g)
2 burkar hela champinjoner (2 x 200 g)
Olja
1 dl cashewnötter
Sås:
Champinjonspad
3-4 msk farin
4 msk tomatpuré
2-3 msk vinäger
1/2 msk soja
1 vitlöksklyfta (pressad/finhackad)
1 krm chilipeppar
1 tsk potatismjöl
Blanda allt till såsen och låt få ett uppkok.
Strimla lök och paprika. Skär gurkan i lite större bitar.
Fräs svamp och lök i olja. Tillsätt paprika och böngroddar och stek snabbt ihop med resten. Alldeles innan servering: blanda i gurkan och häll över såsen. Strö nötterna överst.
4-6 portioner
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gurka
1 burk konserverade böngroddar (385 g)
2 burkar hela champinjoner (2 x 200 g)
Olja
1 dl cashewnötter
Sås:
Champinjonspad
3-4 msk farin
4 msk tomatpuré
2-3 msk vinäger
1/2 msk soja
1 vitlöksklyfta (pressad/finhackad)
1 krm chilipeppar
1 tsk potatismjöl
Blanda allt till såsen och låt få ett uppkok.
Strimla lök och paprika. Skär gurkan i lite större bitar.
Fräs svamp och lök i olja. Tillsätt paprika och böngroddar och stek snabbt ihop med resten. Alldeles innan servering: blanda i gurkan och häll över såsen. Strö nötterna överst.
Kommentarer
Trackback